HOME
Winkel impressie CHECK OUT
Producten
  Moederdag
  Belijdenis
  Bijbels en liedboeken
  Boeken
  Vaderdag
  Jeugdboeken
  Muziek
  Dwarsliggers
  Bijbelclub en zondagsschool
  Cadeauartikelen
  Regionale fiets en wandeluitgaven
  DVD's
  Tijdschriften
  Wenskaarten
  Aanbiedingen
  Tweedehands boeken
  Webshop-voordeel
  Pasen en 40-dagen tijd
  Kerst
 
Extra
  Voorwaarden
  Opening -en adresgegevens
  Winkel impressie
  Links
 
  Winkelwagen

 

Boeken  | Kerk en Gemeente | 
 
Predikant in de praktijk    
Predikant in de praktijk

A. Berendsen (red.)

Negentien predikanten uit zes kerkgenootschappen spreken in Predikant in de praktijk eerlijk, praktisch en prikkelend over preken en preekvoorbereiding. Elke week investeren predikanten veel tijd en energie in de voorbereiding van de preek. Gemeenteleden zien daar doorgaans weinig van, het is een eenzaam ambacht. In dat proces maakt een voorganger keuzes die samenhangen met de visie op ambt, liturgie en verkondiging.
Dit boek wil voorgangers inspireren door uitwisseling van ervaringen en ideeën. Tegelijkertijd leren hoorders van preken meer over de spannende zoektocht die hun voorgangers wekelijks ondernemen.
17,90 euro


Aantal
101 dingen die je moet weten als je ambtsdrager wordt.    
101 dingen die je moet weten als je ambtsdrager wordt.

P. Vermaat

Inspirerende, leuke, informatieve en bemoedigende teksten, tips en adviezen voor nieuwe ambtsdragers in de kerk.
Gemeenteleden die net bevestigd zijn tot ouderling of diaken kunnen erg tegen hun taak als ambtsdrager opzien. Kan ik dit wel? Houd ik het vol naast mijn werk en gezin? Wie ben ik dat ik mensen de weg wijs? Hoe doe ik dat eigenlijk, zo’n ziekenbezoek?. Zij kunnen daarom wel een steun in de rug, een bemoediging en een beetje advies gebruiken.Dat wil dit boek zijn. Op lichtvoetige wijze wordt in dit boek de lezer bemoedigd en geïnformeerd. 101 kernachtige en mooie teksten inspireren en sterken de lezer en relativeren soms grote zorgen. Een geschenk dat de ontvanger veel plezier zal doen.
10,00 euro


Aantal
40 dagen Feest van genade    
40 dagen Feest van genade

A. Kamsteeg

Het gemeenteproject Feest van genade beslaat een periode van veertig dagen waarin je als gemeente wordt stilgezet bij het wonder van Gods genade. Zes weken lang laat je als gemeente even al het andere rusten en ga je samen op ontdekkingstocht naar de drijfveer van het (missionair) gemeentezijn.
Met: zes themazondagen, wekelijkse groeigroepen en stille tijd thuis.
Deze volledig vernieuwde 3e druk is uitgebreid met materiaal voor kindernevendiensten en jongerenavonden.
8,90 euro


Aantal
Handboek voor diakenen    
Handboek voor diakenen

Diverse auteurs

Als je 'ja' zegt op de vraag of je diaken wilt worden, word je direct met allerlei vragen geconfronteerd. Maar ook als ervaren diaken loop je soms tegen ingewikkelde problemen op. Wat zijn precies de grenzen van mijn taak? Hoe signaleer ik problemen? Hoe werk ik samen en met wie? Hoe werkt schuldhulpverlening precies? Hoe draag ik mijn taak over aan een nieuwe generatie? Hoe ben ik diakenen voor jongeren? Hoe schakel ik de gemeente in? Hoe selecteer je goede doelen voor ondersteuning? Hoe vindt verantwoording plaats? Hoe communiceer ik transparant? Het boek staat boordevol informatie, tips en inzichten voor zowel beginnende als ervaren diakenen.
17,90 euro


Aantal
Handboek voor kind -en jeugdpastoraat    
Handboek voor kind -en jeugdpastoraat

Div. auteurs

Jongeren en ouderen verschillen nogal van elkaar. Jongerenpastoraat vraagt dan ook om een andere aanpak dan het pastoraat aan volwassenen. Dit boek legt een fundament onder jeugdpastoraat, reikt een aantal basisvaardigheden aan, geeft inzicht in de geloofsontwikkeling van jongeren en wijst de weg in specifieke vormen van zorg. Immers, binnen het jeugdwerk loop je ook tegen moeilijke zaken aan. Een kind met problemen thuis, een tiener die het niet meer ziet zitten… Hoe ga je daarmee om? Onmisbaar boek voor kinder- en jeugdpastors, maar ook heel geschikt voor jongerenwerkers die zich pastoraal willen laten toerusten en predikanten en ouderlingen die hier mee te maken hebben. In deze serie verschenen eerder;Handboek voor jeugdleiders en Handboek voor kinderwerkers.
18,95 euro


Aantal
Help, ik ben ambtsdrager    
Help, ik ben ambtsdrager

Div. auteurs

Een beginnend ambtsdrager voelt zich nogal eens in het diepe gegooid. Wat wordt er van me verwacht? Hoe doe ik een huisbezoek? Wat houdt het diaconaat eigenlijk in? Dit boekje wil praktische hulp bieden bij die vragen.
Onderwerpen; Huisbezoek,Goed luisteren, Bijbelse onderbouwingen van de diverse ambten etc.
Deze handleiding voor ambtsdragers is samengesteld door de werkgroep toerusting van het Confessioneel Gereformeerd Toerustingscentrum en is herzien voor de Protestantse Kerk in Nederland.
11,95 euro


Aantal
Kerk voor een nieuwe generatie    
Kerk voor een nieuwe generatie

S. vd. Heijden

Kerk voor een nieuwe generatie biedt inspiratie en stof tot nadenken voor predikanten, (jeugd)ouderlingen, jeugdwerkers en anderen die geïnteresseerd zijn in de plek van kinderen en jongeren in de kerk.
Het boek geeft niet alleen de visie van de auteur weer; het is een interactief verhaal. Jeugdwerkers en predikanten schreven hun feedback en ervaringen in de kantlijn. Zo begint het gesprek al in het boek.
14,95 euro


Aantal
Sociale netwerkkerk    
Sociale netwerkkerk

R. Effing(red.)

Is de Kerk straks nog wel zichtbaar in de netwerksamenleving? Getuigen we op social media van het goede nieuws van Jezus Christus? Wie als pastor, dominee, bestuurder of vrijwilliger bouwt aan de Kerk van morgen zal in dit boek antwoorden vinden op de vragen van deze tijd. Naast strategischehandreikingen en theologische overwegingen is er ruim aandacht voor de praktijksituatie. Het eerste boek waarin zowel katholieke als protestantse ervaringsdeskundigen hun kennis delen van sociale media en nieuwe kerkstructuren.
17,50 euro


Aantal
Afscheid    
Afscheid

J.Douma

Het zal zelden gebeuren dat een gereformeerd predikant nog op hoge leeftijd de kerk verlaat waarin hij niet alleen als predikant, maar langer dan 25 jaar ook als hoogleraar een belangrijke en gewaardeerde plaats heeft ingenomen. Dit afscheid is hem en zijn vrouw dan ook zwaar gevallen. Zij verlaten de Gereformeerd Kerken (vrijgemaakt) met meer dan 100.000 leden en gaan over naar een heel klein kerkverband met nog geen 1000 leden. Het is een overgang van GKv naar GKN. Vooral door zijn werk als ethicus in Kampen legde hij banden tot ver buiten z’n eigen kerken. Hij zocht niet het isolement, maar aanvaardt het als het vanwege zijn geloof niet anders kan, zoals nu op kerkelijk gebied.
Prof. dr. Jochem Douma verantwoordt zijn stap in dit boekje Afscheid. Hij beschouwt de GKv als een kerk in verval.Met een analyse van besluiten die door de generale synode te Ede (2014) genomen zijn, onderbouwt Douma zijn beslissing.
12,95 euro


Aantal
Vrijgemaakt ?    
Vrijgemaakt ?

L. Kamphuis

Dertigers over hun leven in een gereformeerde zuil.
Opgroeien in de gereformeerd-vrijgemaakte kerk is geen sinecure. In 'Vrijgemaakt?' spreken dertigers zich uit over hun jeugd in die wereld. Op de een of andere manier kunnen zij niet verder met die manier van leven en geloven. Geloven zij überhaupt nog wel? En waarin dan? Boeiend en herkenbaar, over loskomen van je wortels en op de juiste manier verdergaan.
Lammert Kamphuis stelde dit boek samen uit gesprekken met vijftien dertigers die zich op een kruispunt bevinden: hun gereformeerd-vrijgemaakte jeugd ligt achter hen, de toekomst ligt open. Hoe vinden zij hun eigen weg ?
15,00 euro


Aantal