HOME
Winkel impressie CHECK OUT
Producten
  Moederdag
  Belijdenis
  Bijbels en liedboeken
  Boeken
  Vaderdag
  Jeugdboeken
  Muziek
  Dwarsliggers
  Bijbelclub en zondagsschool
  Cadeauartikelen
  Regionale fiets en wandeluitgaven
  DVD's
  Tijdschriften
  Wenskaarten
  Aanbiedingen
  Tweedehands boeken
  Webshop-voordeel
  Pasen en 40-dagen tijd
  Kerst
 
Extra
  Voorwaarden
  Opening -en adresgegevens
  Winkel impressie
  Links
 
  Winkelwagen

 

Boeken  | Israel | 
 
In deze rubriek vindt u boeken die betrekking heb op land en volk van Israel.

Van Eisenach naar Betlehem    
Van Eisenach naar Betlehem

K. Kant

Op 6 mei 1939 was het feest op de Wartburg in Eisenach. Een select gezelschap van professoren en predikanten van de Deutsche Christen vierde de oprichting van een kerkelijk instituut op exact dezelfde datum als de aankomst van Luther in deze machtige burcht in 1521. Het Eisenacher instituut had de taak op zich genomen om alles in de kerk te ontdoen van Joodse invloeden. Het is verbijsterend om te lezen hoe professoren en predikanten van de Evangelische Kirche zich inspanden uit vrije wil om de Bijbel te ontdoen van Joodse elementen. Men werkte door tot het bittere eind in 1945 en publiceerde in oorlogstijd tal van anti-Joodse boeken en zelfs een ontjoodste Bijbel en catechismus.
Het gedachtegoed van het instituut in Eisenach is niet verdwenen maar leeft onopgemerkt nog door in de kerken, ook in Nederland. Dit boek heeft als doel om deze leugens bloot te leggen zodat u ze kunt herkennen. Dat geldt ook voor de Palestijnse bevrijdingstheologie die nu wereldwijd gehoor vindt in de christenheid.
14,95 euro


Aantal
Encyclopedie van de Holocaust    
Encyclopedie van de Holocaust

R.Rozett

ndrukwekkend naslagwerk over een van de donkerste periodes van de moderne geschiedenis. In acht essays wordt duidelijkheid gegeven ovr de Holocaust en haar wortels. Onderwerpen die ter sprake komen zijn de geschiedenis van het Europese jodendom, de joodse bijdrage aan de Europese cultuur en de opkomst van het antisemitisme en nationaal socialisme.De essays over persone, landen, gebeurtenissen, organisaties etc. worden gevolgd door een encyclopedisch deel. Nu voordeliger;op=op !!
14,95 euro


Aantal
Israel en de Palestijnse gebieden    
Israel en de Palestijnse gebieden

P. van Midden

Israël en de Palestijnse gebieden is een reisgids voor onderweg en thuis. Een boek dat je op reis neemt door Israël en de Palestijnse gebieden. Een boek waarin historische en spirituele verbanden zichtbaar worden gemaakt, een boek dat je ter plaatse op ideeën brengt. Het bevat gerichte en verdiepende informatie voor de bewuste bezoeker van Israël, waarbij informatie over flora, fauna en voedsel niet ontbreekt.
Ook is het een makkelijk naslagwerk voor thuis, om snel iets te weten te komen over de bezienswaardigheden in deze fascinerende regio. Voor wie het gebied wil gaan bezoeken of voor wie thuis een bijbelverhaal wil plaatsen tegen zijn geografische achtergrond.
Het boek, nu al de derde druk, is toegankelijk geschreven. Hebreeuwse en Arabische woorden zijn vertaald. De registers, waaronder een index op aangehaalde bijbelteksten, en de vele illustraties in kleur maken deze reisgids extra toegankelijk.

19,90 euro


Aantal
Onvolledige kerk    
Onvolledige kerk

Roth S.

ZOm te ervaren hoe de oorspronkelijke Kerk was – de wonderen, genezingen, de kracht en de intimiteit met God – moeten we onze Joodse wortels opnieuw onderzoekeno’n 2000 jaar lang is er al scheiding tussen Judaïsme en Christenheid, met als resultaat veel pijn, onbegrip en gebrek aan wonderwerkende kracht en intimiteit met God.
Dit nieuwe boek De Onvolledige Kerk verkent wat de misleider in beide geloofsrichtingen gestolen heeft en laat zien wat er zal gebeuren wanneer de waarheid van beiden - Joden en Christenen - wordt samengevoegd.
Wat staat op het spel in het bijeenkomen van Joodse en niet-Joodse gelovigen? Niets minder dan de redding van de wereld. Jezus vatte Gods winnende strategie samen als volgt: ‘opdat zij allen [Jood en niet-Jood] één zullen zijn.....opdat de wereld zal geloven...’ (Johannes 17:21)
14,95 euro


Aantal
Overleven    
Overleven

M.Talen

Portretten en verhalen van Joodse overlevenden van de tweede wereldoorlog !

Aangrijpende en eenvoudige verhalen van overlevenden die een goed beeld geven van jaren 40-45. he tis allemaal opgetekend door studenten van Windesheim. De auteur had al lange tijd de wens deze verhalen vast te leggen nu deze personen nog in leven zijn In het jaar dat 70 jaar bevrijding wordt herdacht is deze wens op een geschikt moment uitgekomen.

24,50 euro


Aantal
Steen door de ruit    
Steen door de ruit

B. Repko

Zo'n 5 jaar geleden vertrokken Bart en zijn vrouw Joke Repko naar Israël. Dagelijks maken zij een gebeds en proclamatiewandeling over de muren van Jeruzalem. Repko roept gelovigen op om, na vele eeuwen van zwijgzaamheid en onderdrukking van het Joodse volk, hun stem te verheffen. De bijbelse opdracht verwoord in Jesaja 62 om niet te zwijgen 'om Sions wil', en om stenen op te ruimen, krijgt op de muur betekenis. Vele duizenden gelovigen wandelden inmiddels met hen mee.
18,95 euro


Aantal
Waarom Israel ?    
Waarom Israel ?

W. Glashouwer

Israël is al duizenden jaren het volk van God. Vanaf ongeveer 1250 voor Christus woonde het in het Beloofde Land. Als onafhankelijke Joodse staat bestaat het moderne Israël echter nog maar enkele tientallen jaren. Na bijna tweeduizend jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is.
Maar wat zegt ons deze terugkeer van Gods uitverkoren volk ? In 11 heldere bijbelstudies haakt dominee Willem J.J. Glashouwer in op deze en andere vragen. Hij trekt vanuit de Bijbel lijnen naar het heden en de toekomst. Waarom Israël? is een originele bijdrage aan de bezinning op Israël, geschreven vanuit de bereidheid om oude, soms platgetreden theologische paden te verlaten of ter discussie te stellen. Met gespreksvragen bij elk hoofdstuk.
12,50 euro


Aantal