HOME
Winkel impressie CHECK OUT
Producten
  Moederdag
  Belijdenis
  Bijbels en liedboeken
  Boeken
  Vaderdag
  Jeugdboeken
  Muziek
  Dwarsliggers
  Bijbelclub en zondagsschool
  Cadeauartikelen
  Regionale fiets en wandeluitgaven
  DVD's
  Tijdschriften
  Wenskaarten
  Aanbiedingen
  Tweedehands boeken
  Webshop-voordeel
  Pasen en 40-dagen tijd
  Kerst
 
Extra
  Voorwaarden
  Opening -en adresgegevens
  Winkel impressie
  Links
 
  Winkelwagen

 

Boeken  | Bijbel en wetenschap | 
 
Boeken in deze categorie beschrijven de schoonheid van de schepping en gaan in op de diskussie rond schepping en evolutie.

Moderne wetenschap en de bijbel    
Moderne wetenschap en de bijbel

B.Hobrink

De Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit ! Bestseller op het gebied van schepping en evolutie !
Zelden werd zo'n breed scala aan wetenschappelijke kennis uit de Bijbel op leesbare wijze bijeengebracht en toegelicht. Omdat veel van die kennis menselijkerwijs niet te weten viel, moet er indertijd een grote Auteur achter de vele auteurs van de Bijbel hebben gestaan. Tot die conclusie leidt het boek dat u nu in handen hebt.
Drs. Ben Hobrink heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt.
18,50 euro


Aantal
Wereldwijde vloed    
Wereldwijde vloed

T. Evenboer

Dit boek neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft een wereldwijde vloed hiermee te maken?
De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie. Dit boek bekijkt de vroegste geschiedenis van de mensheid door de bril van de volksverhalen en mythologieën van volken van over de gehele wereld. En wat blijkt… deze overleveringen vertonen opvallend veel overeenkomsten met de verhalen die we terugvinden in de Bijbel, in Genesis 1 tot en met 11.
19,95 euro


Aantal
Hoe bestaat het ?    
Hoe bestaat het ?

Creation Minstries

Dit boek geeft antwoord op meer dan zestig veelgestelde vragen over schepping, evolutie en de Bijbel. Het boek gaat in op vragen die bij uzelf kunnen leven en die op u af kunnen komen in gesprekken met anderen, binnen en buiten de kerk. Hoe bestaat het! is ook geschikt voor jongeren die tijdens hun opleiding bevraagd worden over de geloofwaardigheid van de schepping.
In de Engelstalige wereld is dit boek al jarenlang hét standaardwerk op dit gebied.
Dr. Don Batten, dr. Jonathan Sarfati, dr. Carl Wieland en dr. David Cathchpoole zijn alle vier werkzaam voor Creation Ministries, een organisatie die zich wereldwijd inzet om het wetenschappelijke bewijsmateriaal voor de schepping en de zondvloed te verspreiden.
9,90 euro


Aantal
God of Darwin    
God of Darwin

Z. Wijnands

Kan geloof om evolutie heen ? is de bijbel een moeilijk oud-oosters boek ? Heeft de bijbel een achterhaald wereldbeeld ? Moeten we Geneis 1 lezen als symbolisch en heeft Gods woord nog gezag over de wetenschap ?
Al deze en andere vragen worden in dit boek degelijk besproken. "God of Darwin" is een uniek interactief boek. De auteur gaat "in gesprek" met prominente wegbereiders van het evolutionisme binnen de kerken. Daarbij worden hun uitgangspunten vergeleken met die van Calvijn.
God of Darwin laat zien dat de wetenschap niet om de bjbel heen kan en dat door de bijbel een persoonlijke ontmoeting met de Schepper van hemel en aarde mogelijk is.
De auteur is gediplomeerd leraar godsdienst.
19,95   10,00 euro


Aantal
Is Genesis betrouwbaar ?    
Is Genesis betrouwbaar ?

D.Batten/J. Sarfati

Dit handzame boek (48 pag.) gaat diepgaand in op de argumenten die spreken voor en tegen het historische karakter van Genesis. De tekst is geschreven door wetenschappers die zeer goed thuis zijn in het onderwerp en is desondanks voor een geïnteresseerde lezer zeer goed te volgen. Besproken wordt;
     Wat is de stijl waarin Genesis geschreven is?
     Hoe keken de kerkvaders in de vroege kerk en de hervormers aan tegen Genesis?
     Met welke hermeneutische principes dienen we Genesis te lezen?
     Wat is de rol van wetenschap in het beschouwen van Genesis?
     Wat zijn de gevolgen van het al dan niet als historisch lezen van Genesis?
     Wat is het belang van Genesis voor het kennen van het wezen van God
     en de oorsprong van het kwaad en het lijden?

3,95 euro


Aantal
Als dieren konden spreken    
Als dieren konden spreken

W. Gitt

In dit boek geven de auteurs enkele dieren de gelegenheid om zichzelf te beschrijven. Door deze verhalende methode hebben de schrijvers de stof op een levendige, onderhoudende en toch wetenschappelijk verantwoorde manier weergegeven voor jong en oud. Op boeiende wijze maakt men daardoor kennis met tal van interessante zaken op biologisch, chemisch en natuurkundig terrein. Aangetoond wordt dat vogels, walvissen, libellen, wormen, bacteriën enz. zeer ingenieus zijn ontworpen. Het is onwaarschijnlijk dat een blind proces van toeval en tijd het ontstaan van deze unieke eigenschappen kan verklaren; het is veeleer een aanwijzing voor een doelbewuste schepping. Aan het eind van het boek wordt stilgestaan bij de betekenis van het bestaan van een Schepper voor elk van ons met vragen als: Waar kom ik vandaan? Waar ga ik heen?
4,25 euro


Aantal